Aanbod workshops Praktische Permacultuur 2017

Bent u op zoek naar een praktische Permacultuurworkshop voor uw buurttuin, vrijwilligersorganisatie, school of ander project? Ik heb een standaard aanbod workshops die ik geef in Almere. Op verzoek kan ik deze ook aanpassen naar een andere doelgroep of iets op maat maken. Neem contact met mij op voor de prijzen en mogelijkheden.

Deze workshops zijn geschikt voor (jong)volwassenen, hoewel er in iedere workshop wel iets aan theorie behandeld wordt ligt de nadruk op praktisch bezig zijn. Ik probeer zoveel mogelijk de theorie uit te leggen terwijl we iets doen. De workshops zijn laagdrempelig en geschikt voor mensen die graag met hun handen werken. De meeste theorie wordt behandeld tijdens de workshop Introductie permacultuur, maar dit wordt zoveel mogelijk gedaan dmv spelvormen en een praktische opdracht.

Alle workshops zijn inclusief voorbereiding en lesmateriaal waar nodig, exclusief materialen (muv Insecten in de tuin en Paddestoelen enten op hout).

Introductie permacultuur
Duur: halve dag

Eerst geef ik een korte introductie over permacultuur: wat is het en waarom doen we het? Ook vertel ik over de ethiek van permacultuur en de ontwerpprincipes. Daarna gaan we praktisch aan de slag: naar buiten en alle functies en elementen opschrijven die je tegenkomt. Vervolgens gaan we deze elementen met elkaar verbinden via een elementenspel. We maken een plan om gaten in het systeem te dichten en iedereen kiest één element of functie uit om de volgende week tijdens de werkdag te verbeteren.

Gezonde grond
Duur: hele dag